Matthew Short

Johan Svensson

Magdi Saleh

SKETCHES INVENTED AND DRAWN

en pjäs av Matthew Short


Teater Dictat kan stolt berätta att vi kommer att medverka på the International Dublin Gay Theatre Festival 13–19 maj 2024 på Irland. Därefter kommer föreställningen att turnera i Sverige.


Pjäsen Sketches Invented and Drawn av Matthew Short specialskrevs för Teater Dictat under projektet Queer Exchange 2023 och är en del av Teater Dictats internationella arbete och har bearbetats under en serie readings och publikmöten, runt om i Sverige och i skotska Perth. Den att ges som föreställning på engelska med Johan Svensson i den enda rollen.


En tour-de-sex från 1800-talet till idag! I denna råa och suggestiva monolog antar Johan Svensson rollen som dess dramatiker, Matthew, i spåren av en resa i ett liv som levts i historiens sprickor. Från Devon till Varberg och Göteborg, Neapel till London, befolkar homosexuella män vårt förflutna och vår nutid så som det tidigare inte berättats.


Verkligheten böjs, liksom dess män, och trådarna som drar Matthew till sig löser  sakta upp sig. Nu är Johan lämnad att försöka få ihop det hela. Som ett sant epos spänner  pjäsen över den europeiska kontinenten med ett unikt svengelskt perspektiv.


Dramatiker · Matthew Short
Skådespelare · Johan Svensson
Audio-visuell design · Elis Edgar

Regissör · Magdi Saleh


Föreställningar i Dublin, på Outhouse Theatre, 105 Capel Street
13 maj 19.30 Premiär!
14–17 maj 19.30
18 maj 16.00 & 19.30